Wednesday, June 18, 2008

Påverkar inlärning


Alla andra
har sommarlov men inte vi inte! Idag har vi fortsatt med vår arbetsplats. Alla väggar är nu målade, både i det stora rummet och och i det lilla rummet. Vilket jobb det har varit, det tar mer tid än man anar. Som tur är har jag haft lite hjälp av två ungdomar, Natalie och Camilla! De har varit helt fantastiska, utan dem hade det tagit sååå mycket längre tid att måla.

Imorgon far det iväg till Kamprads koja för att inhandla förvaring och arbetsplatser. Det är lite spännande att inreda, vi blandar både nya och gamla ting. Både för att det finns "gamla" möbler tillgängliga men också för att ge rummen lite charm och personlighet. Ungdomarna har tydliga åsikter vad som ska sparas eller kastas, jag behöver inte gissa. Jag har läst lite olika uppsatser om hur vi kan påverka arbetsklimatet, bland annat Hur det fysiska klassrummet påverkar inlärning. Intressant! Visst är det viktigt vad och hur vi pedagoger förmedlar men det är lika viktigt med inlärningsmiljön som ger möjligheter att lyckas.

Har googlat på nätet efter matematikverkstäder för att få ideér, jag plockar det som tilltalar och lämnar det som inte är bra. Matttestudion blir en kombination av matematikverkstad och specialundervisning som har många gemensamma nämnare.
På återseende /J

No comments: