Tuesday, September 30, 2008

skoj med algebra xd


Hallojjsan!
Idag har jag(Caroline), Nathalie och Felicia jobbat med algebra och ekvationer. Vi fick arbeta med samma uppgifter som lärarna arbetade med under deras Workshop. Det är en massa burkar med olika innehåll och man ska räkna ut hur mycket olika saker är värda.

Vi har gjort lösningar med hjälp av centikuber och pengar. :)
Dom första 2 uppgifterna var rätt enkla.. sen blev det allt svårare och svårare.. :o
Nu har vi fastnat på någon uppg. som man skulle räkna ut nått skit, :P hahah.
Fattar typ nada :o haahhaha..

men aja, måste kila nu. pusshejs
/ caroline, felicia och nathalie e

Friday, September 26, 2008

Workshop


Jo, det är sant. På kvällarna sitter lärarna och har matte Workshop. Okej, kanske inte varje kväll men i går, torsdag gjorde vi det! Vi labbade med ett mattematerial som ger större förståelse för algebra och ekvationer. Det var en mycket inspererande kväll med både god mat (tack köket) och mycket skratt.

Fler Workshops!
Ha det gott och trevlig helg!

Thursday, September 18, 2008

Veckans mattekluring


Hallå där
Veckans kluring är målad på dörren. Den går ut på att man ska försöka lista ut vad frågetecknet står för. Det är inte helt lätt denna gång men det är bara att kämpa på.

Ledtråd: "spiral"

Wednesday, September 17, 2008

By Fishy and Doggish ^

Hej, idag har vi varit här sedan halv 9 , när vi kom hit å fick vi måla bordet utanför för att det är någon som har rispat och kladdat på det, så nu är det nymålat, och vi tycker att man ska hålla det rent och sluta med det. iallafall på det här bordet. Sedan gick vi in för att börja jobba med matten, lite segt i början, men det är det alltid. Vi har jobbat med uppställningar med multiplikation och vanlig divition. Sedan kom Jonna och bad oss gå och blogga lite om vad vi har gjort här idag, och självklart gör vi det! Vi slutar nu om 15 minuter, men hoppas på att få gå lite tidigare (a), TJOO BREE !
PS. en bild on dah Fishy and dah Doggish! DS.

Monday, September 15, 2008

Mattehäfte

Hej idag jobbade jag Fabian&Gustav här i mattestudion idag för första gången den här terminen. Det var jätte mysigt, men visst jag har inte så jätte jobbigt med matte men det är mest min konsentration som är det svåra. Men annars var det riktigt mysigt och så, vill gärna komma hit flera gånger! / Emmily

Gustav in the house


Hej
Jag heter Gustav jag jag är as-seg i matte så jag kommer till Johnna i verkstaden och jobbar med matten. Och det går bra!
Hej då

Uppsamlingsdag


Idag har vi uppsamlingsdag, vi har jobbat med våra nya häften som vi fick av våran mattelärare. Vi fick ta en paus och spela lite kortspel. Jasmin vann över Fanny två gånger! Det är jätteskönt att sitta och jobba här inne på Super G's Mattestudio för att man kan koncentrera sig mycket bättre och det är lungt och skönt.

Ha en bra dag / Jasmin & Fanny

Wednesday, September 3, 2008

Mattelabb



Vi är klass 7A blå och halva klassen har labbat matte. Rasmus och Robert har spelat tärnings spel. Vi har gjort mattekluringar m.m. sen har vi bloggat och chilla lite. Vi tyckte att det va roligt och vill gärna komma tillbaks.
mvh Robert och Rasmus

Pentomino

Man kan jobba med matte på många olika sätt. Jag skulle börja morgonen med uppställingar och jag kände verkligen att det var helt fel dag för det. Men Johnna snabb som hon är fixade hon snabbt fram nånting roligare att jobba med så blev det hjärngympa. Jag fick klossar med olika former som jag skulle bygga djur och figurer av. Jag kan ju säga att det var inte lika lätt som det såg ut, men det var nånting som verkligen satte igång motorerna så här dags på morgonen.
/ Daniella

Tuesday, September 2, 2008

Jobbigt men kul.


Hejsan, jag heter Linda och går i 9:an.
Jag håller på med kapitlet mer om tal i boken, matte direkt år 9.
Jag tycker att jag hänger med bra men det tar tid.
Istället för att se lösningarna på en gång som dom flest i min klass måste jag stanna upp vid varje ny uppgift och tänka.
Detta kapitel är hyfsat kul, när jag väl löst uppgifterna:)
och eftersom jag och min polare inte alltid är så peppade till att jobba i boken så använde vår speciallärare en bra pedagogik, vi fick leka med Pentomino. som går ut på att man ska bygga olika saker med hjälp av klossar, och jag kan erkänna att min kompis va lite bättre än mig:/

Så var det dags igen...

Vilket tal ersätter frågetecknet i höger hörn så att serien blir "klar"?
10 11 5
4 6 9
3 0 ?
Hur tänker du?

"gånger"



Idag har jag jobbat med gånger eller multiplikation som det heter. Vi har gjort uppställningar, med både tiotal och hundratal. Igår tittade vi på hur nationellaproven kunde se ut, det såg ganska svårt ut. Men det ska nog gå när vi har tränat klart.
/ Angelica